Kore'de Türk Şehitliği - Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı, Busan | Güney Kore

Merhaba,


Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı, Busan şehrinde bulunan, dünyada Birleşmiş Milletler tarafından kurulan tek şehitlik olup tüm dünya barışına ve özgürlüğüne adanmıştır. 



Kore Savaşı'nda hayatını kaybetmiş BM Çokuluslu Gücü'nün askerleri için yaptırılmıştır. Şehitlik içerisinde Türk askerlerinin yattığı kısıma "Pusan Türk Şehitliği" adı verilmiştir.


Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı


Kore savaşına 16 ülke asker göndermiştir. Ülkemizde bu ülkelerden birisidir. Tıbbi destek sağlayan ülke sayısı ise 6 dır. Şehitlikte iki anı salonu bir tören salonu bulunmaktadır. Ayrıca şehitlikte, hayatını kaybeden 40.896 kişinin isimlerinin yer aldığı Anma Duvarı ve BM kuvvetler anıtı da yer almaktadır.


Türk şehitliği


Anı salonlarında savaş sırasında kullanılan ilk Birleşmiş Milletler bayrağı farklı Birleşmiş Milletler birliklerinin çekilmiş fotoğrafları, hatıra eşyaları yer almaktadır. 


Savaşa katılan ülke ve asker sayısları


Ülkemiz bu korkunç savaşta demokrasi ve özgürlük için İngiltere'den sonra en çok şehit veren ülke olup 724 şehit vermiştir. Hepsinin ruhları şaad olsun. Ülkemizin şanlı bayrağını burada dalgalandığı görmekte gerçekten onur verici.


Türk şehitliği


Şehitliğe girişte farklı dillerde hazırlanmış broşürlerden aldıktan sonra birinci anı salonuna geçerek burada kendi dilinize profesyonelce hazırlanmış savaş ve şehitlik hakkında bilgilendirmeleri izliyorsunuz.


Bilgilendirmenin yapıldığı anı salonu


Kardeş ülkeye gelip bu topraklarda şehitlik mertebesine göç eden atalarımızı ziyaret etmeden olmazdı. Busan' daki "Pusan Türk Şehitliği"ni ziyarette bulundum. Şehitliğin konumuna buradan ulaşabilirsiniz.



Türk askerlerinin anısına yapılmış anıt


Türk askerlerinin anısına yapılmış anıt


Türk şehitlerimizin adları

















*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski