Seul Gezilecek Yerler | Seul N Tower | Güney Kore

Seul Gezilecek Yerler  | Seul N Tower | Güney Kore

Merhaba

Seul'de tapınakların, sarayların yanı sıra şehrin merkezinde gelişmiş gökdelenler ile modern mimari gözünüze çarpıyor. Şehirde eski ve yeni kültür de iç içi harmanlanmış durumda.   

Seul N Tower

Ziyaret edilerek keyif alınacak rotalardan olan Seul N Tower'a araç ile gelindikten sonra yaklaşık on dakikalık tırmanma sonrasında farklı renkteki ağaçları ve manzarayı fotoğraflayarak varıyorsunuz.

Seul'un en popüler noktalarından biri olan, her gün yerli yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Seul N Tower Namsan Tepesinde yer alıyor ve şehri 360° panoramik olarak izleyebileceğiniz bir nokta. 1969 yılında hizmete televizyon kulesi olarak açılmış, ilerleyen yıllarda ziyaret edilebilecek bir turistlik seyir kulesi haline dönüşmüş.

Yedi kattan meydana gelen kulede tüm şehri seyredebileceğiniz bir seyir terası yanı sıra, dünya mutfaklarına da yer verilmiş.

Fransız, İtalyan restoranlarının da bulduğun kulede ayrıca üçüncü katında Kore restoranı da bulunmakta. Unutmadan buranın gece manzarası gerçekten müthiş. Photo zone denilen alana çıkmak ücretli ve biraz kalabalık.

N Tower bölgesinde belirli saat ve aralıklarda kalabalık ziyaretçi grupları tarafından ilgi ile izlenen eski Kore kültürüne ait gösteriler yapılıyor. 

Bu etkileyici gösterileri meraklı gözler ile izliyorsunuz.

Önce anlam veremesiniz de az sonra karşınıza çıkan yol kenarlarına asılmış binlerce asma kilit dikkatinizi çekecek. Dilek dilemek için asılan kilitler zamanla çoğalmış ve her tarafı kaplamış. Ziyaretçiler tarafından Eşi yada sevgilisinin adlarının yazılı olduğu kilitler, hayat boyu mutlu bir birliktelik temennileri ile buraya asılıyor. Kilitlerin de satıldığını bir kaç yer mevcut.

Seul'a geldiğinizde ziyaret ederek güzel vakit geçirebileceğiniz rotalardan birisi N Tower. Restoranlarda yemek yemeyecekseniz bir kaç saat burası için yeterli olacaktır.

Son olarak Seul N Tower hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz sitenin adresini ve konumunu gösteren haritayı aşağıya bırakıyorum..

Sizde deneyimlerinizi benimle paylaşmak isterseniz iletişimden yazabilirsiniz.



Dilekler tutularak asılan kilitler

Dilek Ağacı

Seul N Tower'a çıkarken

İzleme terasından Seul

İzleme terasından Seul

İzleme terasından Seul

İzleme terasından Seul

İzleme terasından Seul

İzleme terasından Seul

Seul N Tower 

Seul N Tower meydanı

İzleme terasından Seul

İzleme terasından Seul

İzleme terasından Seul

Seul N Tower yolu


*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski