VavaCars'a Araç Nasıl Satılır? Ödeme Nasıl Yapıldı?



Okuyacaklarınız #Reklam yada 
# İşbirliği değildir. Tamamıyla bir müşteri deneyimidir.


Ülkemizin en büyük ihracat kalemi olan otomotiv sektörü pandemi etkisiyle çip ve lojistik sorunları ile boğuşuyor. Son zamanlarda yapılan talihsiz ÖTV indirimi açıklamaları ise sıfır ve ikinci el araç piyasasını bir sure durma noktasına getirmişti. 


Ancak 2022 yılı sonlarına doğru yeni yıl ile birlikte yeni zamların geleceği haberlerin yayılması ve beklenen ÖTV indiriminin yapılmaması ise tekrar sektörün hareketlenmesi ne sebep oldu.


Ocak ayı itibari ile bayilerde maalesef yeterli sıfır araç olmayınca alıcılar ikinci el piyasasını daha da bir hareketlendirdi. Aracını satacaklar ya hemen yerine araç bulup alamazsam telaşına düşerken,  aracını satanlar ise İkinci el satış platformlarında, galerilerde uzun süre zaman geçirip hatasız doğru aracı bulmak için uğraşıyor.


Bu yazımda nasıl VavaCars'tan araç alabileceğimizi değil aracımı nasıl sattığımdan bahsedeceğim.


2020 model SUV aracımı satmaya kara vermeden önce VavaCars hakkında biraz araştırdım, hakkında Google da yazılan olumlu ve olumsuz yorumları okudum, hatta bazılarından da olumsuz etkilendim. Ancak yine de  7 Ocak tarihinde internetten ön değerlendirme teklifi alarak Maltepe Center VavaCars araç teslim merkezine randevumu oluşturdum. 


10 Ocak günü bir saat süren yolculuktan sonra Kocaeli'nden Maltepe'ye araç teslim merkezine gittim. Randevu saatinde yaklaşık 40 dk önce olmamın avantajı ile iptal edilen bir başka randevu yerine aracımı expertize teslim ettim.


Müşteri danışmanı ile kayıt işlemleri hakkında konuşurken bir yandan aracım için ekspertiz işlemi başlamıştı bile. Doğru bir değerlendirme için aracın en azından dışının temizliği çok önemli sizde aracınızı yıkamadan gitmeyin. Buna özellikle dikkat edildiğini söylemeliyim.


Yaklaşık 40 dakika sonunda ekspertiz raporu ve final fiyat teklifi tarafıma sunuldu. Bu süre zarfında müşteri danışmanı araç ile ilgili şeffaf anlaşılabilir bir dil ile aracın fiyatlanması, ekspertizi ve politikaları hakkında bilgiler verdi.


Küçük bir hatırlatma, VavaCars merkezlerinde Size sunulan fiyat teklifini kabul etmeyebilir, isterseniz aracınıza yapılan ekspertiz raporunu 500TL karşılığında alıp çıkabilirsiniz.


Ayrıca, Başka birisi ile anlaşma aşamasında olduğunuz aracınız için VavaCars'ın sunmuş olduğu sadece ücretli ekspertiz hizmetinden de yararlanabilirsiniz.Benim fiyat teklifini kabul etmemle Banka adı, IBAN numarası ve ikametgah adresim istenerek notere gitmeden işlemlerim başlatıldı.


Ayrıca satış sözleşmesi tarafıma iletildi. 20 dakika sonunda görevli bir başka çalışan ile notere gittiğimde her şey hazırdı, sadece imza atmam ile vakit kaybetmeden satış işlemini aynı gün içerisinde gerçekleştirmiş oldum.


Size verilen sözleşmenin alt kısmında ödemenin 1 ila 3 saat arasında tarafınıza yapılacağı yazıyor bu bilgilendirme danışma tarafından size hatırlatılıyor noter ise bundan haberinizin olup olmadığınızı sorarak doğruluyor. Noterden çıktıktan yaklaşık 45 dakika geçmeden anlaşmış oldum ödemeyi almıştım. 


Şikayet yorumlarında genelde ön fiyat tekliflerinden sonra  final teklifte aşırı fiyatların düşündüğünden bahsediliyor, ancak ben bu olumsuzluğu abartılı yaşamadım. 


Sizde almış olduğunuz ön teklifi değerlendirebilir, aracınızı hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde VavaCars'a  satabilirsiniz. 


Deneyimlerinizi yorum gönder kısmından paylaşabilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. VavaCars hakkında çok önyargılıydım. Yararlı bir yazı olmuş, teşekkürler! 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydali bir bilgilendirme olmuş, teşekkürler

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski